Sorteer op:  

CLASSIC BIG BELL Cotton
€ 89,95
CLASSIC BELL Cotton
€ 70,95
COUNTRY BIG BOX II Cotton
€ 114,95
FINCA Cotton
€ 139,95

De serie KATOEN

Kiezen voor een muggennet van katoen is kiezen voor een duurzame bescherming tegen muggen en andere insecten. Ideaal dus voor milieubewuste mensen.
De muskietennetten worden gemaakt van een losvallende stof van 100% ongebleekt katoen. De draad is natuurlijk en het materiaal wordt nauwelijks industrieel verwerkt. De kwaliteit van het materiaal, de fabricage en het zorgvuldige vakmanschap worden regelmatig gecontroleerd.

Voordelen van muskietennetten van katoen

Deze natuurvezelnetten zijn een goed alternatief voor de verschillende kunststofvezelnetten. Ze bieden een comfortabele slaapomgeving en hebben bovendien een mooie decoratieve uitstraling.

Het katoenen materiaal ademt goed en wordt niet statisch geladen. Het zorgt eveneens voor een aangenaam slaapklimaat. Bij hoge temperaturen kan je het net besproeien met water waardoor je een koelere slaapplek creëert. Het katoenen materiaal is relatief dicht zodat muggen en kleine bijtende vliegjes uit de buurt worden gehouden. Bovendien geeft een katoenen muggennet extra privacy doordat je minder door het net heen kan kijken.

Katoenen klamboes zijn bijzonder geschikt voor stationair gebruik, thuis, in een vakantiehuis of op hotel. Op reis is het minder geschikt. De netten zijn zwaarder dan de synthetische modellen. Ze mogen niet vochtig ingepakt worden en mogen niet luchtdicht bewaard worden.

Het nadeel van een katoenen net is dat het de eerste keer dat je het wast ongeveer 3% krimpt en dat er vezels of "stof" vrijkomen tijdens de eerste gebruiksperiode.

Onderhoud van katoenen muggennet

Wanneer het net vuil is en het schoongemaakt moet worden, vraag het meer aandacht dan de netten van kunstvezel. Katoenen netten kunnen met de hand gewassen worden of op 30 graden. Het uitgewrongen katoenen net moet na het wassen in vorm getrokken worden en vochtig opgehangen worden om mooi te drogen. Later kan het eventueel gestreken worden. Met name bij de ingangen is het belangrijk om het materiaal in de perfecte weefrichting te trekken. Dan sluiten de ingangen goed af, ook na het wassen. Katoenen netten zijn een duurzaam alternatief voor netten van synthetisch netmateriaal. Ze zijn fijnmazig en houden zelfs de kleinste insecten op afstand.

Online klamboe van katoen kopen

Hieronder vatten we nog even samen wat de specifieke voor- en nadelen zijn van een katoenen muskietennet.

  • Insectenwerend en decoratief gemaakt van natuurlijke grondstoffen
  • 100% onbehandeld katoen
  • Meer dan 600 mesh per vierkante inch
  • Vrij van elektrostatica
  • Krimpt met 3 tot 5 procent bij de eerste keer wassen
  • Na het wassen in vorm trekken en vochtig ophangen

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, ga je hiermee akkoord.