Elk net heeft specifieke voorschriften voor onderhoud en wassen. Kijk goed van welk materiaal jouw net gemaakt is en volg zorgvuldig de wastips. Zo kan je lang genieten van een mooi net.

Synthetisch

Muskietennetten van kunststofvezels zijn gemakkelijk te wassen. Je kan het net het beste wassen in een waszak, dekbedovertrek of kussensloop om het materiaal te beschermen tijdens het wassen. De wastemperatuur is 30 tot 40 graden Celsius of een handwas. Na het wassen kan je het net over de waslijn of boven het bed laten drogen aan de lucht. Niet drogen in de droogkast. Deze klamboes kunnen niet gestreken worden, maar vallen vanzelf weer glad en soepel over het bed. Zo eenvoudig is het onderhoud van deze netten!

Katoen

Onze katoenen muskietennetten zijn gemaakt van natuurlijk, ongebleekt katoen. Ze krimpen ongeveer 3 tot 5% de eerste keer dat ze worden gewassen. Na het wassen moet het katoenen materiaal in vorm getrokken worden. Je hangt het net nog vochtig op om te drogen. Als het kan, hang je het meteen terug boven het bed en laat je het daar drogen. Je kan het ook aan de lucht laten drogen en voorzichtig strijken voordat je het weer in de slaapkamer ophangt.
Gebruik GEEN wasverzachter tijdesn het wassen en steek het zeker NIET in de droogkast.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, ga je hiermee akkoord.