Er zijn best veel muggensoorten die je kunnen lastig vallen overdag en 's nachts. Muggen komen over de hele wereld voor, met uitzondering van Antarctica. Meer dan 3.000 muggensoorten zijn geïdentificeerd in zowel het noordpoolgebied als de subtropen. Ze zijn onderverdeeld in 39 verschillende geslachten. Of het nu grote of kleine insekten zijn, ze kunnen je het leven knap lastig maken.

De verschillende muggensoorten op een rij

CULEX
Enkele van de meest voorkomende soorten muggen in de Verenigde Staten worden huismuggen genoemd. Soorten muggen die tot deze groep behoren zijn onder meer Culex Pipiens en Culex restuans Theobald.

Cx. Pipiens komt het meest voor in het noorden van de Verenigde Staten. Lichtbruin van kleur met witte strepen, het wordt vaak aangetroffen in vervuild water dat is blijven staan. Stormafvoeren, vogelbaden, schaaltjes voor huisdieren en oude banden zijn populaire broedplaatsen voor dit soort muggen. De vrouwtjesmug van deze soort kan in één keer tussen de 50 en 400 eieren leggen. Deze eieren hebben meestal 10 tot 14 dagen nodig om uit te komen, hoewel ze langer kunnen duren, afhankelijk van het weer. Culex restuans is qua uiterlijk en gewoontes een zeer vergelijkbare soort, maar komt vaker voor in de oostelijke en centrale delen van de Verenigde Staten.

Beide soorten muggen kunnen verschillende virussen en parasieten op mensen overbrengen.

ZUIDELIJKE MOSQUITO (CULEX QUINQUEFASCIATUS)
Deze soort mug, ook wel Culex fatigans genoemd, komt het meest voor in tropische en subtropische streken. Het deelt veel van dezelfde fysieke en gedragsaspecten van de huismug, maar wordt aangetroffen in zuidelijke delen van de Verenigde Staten en is overal in Florida aanwezig. Deze mug, ook een nachtvoeder, is de primaire vector van het St. Louis encefalitisvirus en kan ook het West-Nijlvirus (WNV) overbrengen.

AZIATISCHE TIGER MOSQUITO (AEDES ALBOPICTUS)
Deze muggensoort is te herkennen aan de helderwitte of zilveren strepen op de buik, borstkas en poten. In tegenstelling tot andere soorten muggen die tot Culex behoren, is de vrouwelijke Aziatische tijgermug een voeder voor overdag en kan ze een agressieve bijter zijn. Mannetjes bijten niet.

Soorten muggen die tot het geslacht Aedes behoren, hebben vergelijkbare voortplantingsgewoonten. Vrouwtjes leggen vaak eieren in schoon, stilstaand water. Ze worden aangetrokken door containers zoals vogelbaden of bloempotten. Eieren die na een regenbui zijn overstroomd, kunnen onder de juiste temperaturen in korte tijd uitkomen, waardoor deze muggensoorten zich gemakkelijker kunnen verspreiden. Muggensoorten van Aedes zijn meestal zwakke vliegers en reizen vaak niet meer dan een halve mijl van hun oorspronkelijke broedplaatsen.

De Aziatische tijgermug werd voor het eerst ontdekt in de Verenigde Staten in 1985. Sindsdien heeft hij om de ruimte gestreden met de gele koortsmug, die ooit de meest prominente soort Aedes in het land was. Volgens de afdeling Entomologie en Nematologie van de Universiteit van Florida is de Aziatische tijger een vector van meer dan 30 virussen, maar er zijn er maar een paar bekend die mensen treffen. Deze ziekten omvatten paardenencefalitis, Cache Valley-virus, dengue en St. Louis en LaCrosse encefalitis-virussen. Desondanks zijn verschillende soorten muggen van Aedes efficiënter gebleken dan de Aziatische tijger bij het overbrengen van ziekten.

GELE KOORTS MUG (AEDES AEGYPTI)
De gele koortsmug is in de Verenigde Staten al eeuwenlang bekend. Het veroorzaakte meer Amerikaanse troepen slachtoffers tijdens de Spaans-Amerikaanse oorlog dan de oorlog zelf, als gevolg van de gele koorts.

Omdat beide soorten muggen tot het geslacht Aedes behoren, hebben deze muggensoorten vergelijkbare voedings- en voortplantingsgewoonten als de Aziatische tijger. De populatie van de gele koortsmug is echter in veel gebieden afgenomen na de komst van de Aziatische tijgermug, hoewel deze in sommige regio's nog steeds voorkomt.

De gele koortsmug komt vaker voor in stedelijke gebieden van Zuid-Florida en in steden langs de kusten van Texas en Louisiana. Het is ook te vinden in zuidelijke delen van de Verenigde Staten en langs de oostkust naar New York.

De overlast van muggen kan ervoor zorgen dat u en uw gezin niet van het buitenleven kunnen genieten. En het beheersen van deze insecten kan een uitdaging zijn en is niet iets dat je zelf moet proberen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze muggenservice.

Per werelddeel

Ongeveer 174 soorten zijn te vinden in Noord-Amerika en Mexico. Verschillende soorten muggen hebben verschillende voedings- en voortplantingsgewoonten. De vier meest voorkomende soorten muggen in de Verenigde Staten zijn de huismug, de zuidelijke huismug, de Aziatische tijgermug en de gele koortsmug.

 

 

Ons doel is om ziekteverwekkende insecten weg te houden van mensen met muskietennetten. Wij pleiten voor het gebruik van insecticiden alleen in extreme omstandigheden. Want: insectenwerk is miljarden waard - insecten beroven soms de laatste zenuw, maar leveren waardevolle diensten. Amerikaanse onderzoekers onder leiding van John Losey van Cornell University hebben dit resultaat gepubliceerd. “De meeste insecten vervullen onvermoeibaar taken die onze omgeving en onze manier van leven beïnvloeden in één
Verbeter manieren die wetenschappers nog maar net beginnen te begrijpen. "

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, ga je hiermee akkoord.